VROEGTIJDIG STRESS HERKENNEN MET

De HUME

De HUME meet stress en stressopbouw en visualiseert dit in een overzichtelijk dashboard. Hierdoor krijg je inzicht in het stressniveau van een cliënt. Door een vroegtijdige waarschuwing kan je eerder reageren en een escalatie voorkomen. Ook kan inzicht in spanningsopbouw van de medewerker helpen om zelf beter met stressvolle situaties om te gaan uiteindelijk om uitval te voorkomen. 

innoveren 

In de zorg

De HUME helpt zorginstellingen onbegrepen gedrag van cliënten en bewoners te begrijpen. Mensen met dementie of een verstandelijke beperking vertonen soms onbegrepen gedrag. In veel gevallen wordt dit gedrag veroorzaakt door stress. Het stressniveau kan met de HUME in real-time worden gemeten en daarmee geven wij de zorgmedewerker inzicht in de oorzaken van onbegrepen gedrag. Ook kan deze informatie worden gebruikt om spanningsopbouw en escalaties te voorkomen. 

stress reguleren en

Weerbaarheid versterken

Je kan de HUME ook inzetten om stress bij medewerkers te meten. Organisaties verkrijgen hiermee anonieme informatie over de stressbeleving van medewerkers en de werkelijk aanwezige stress. Daarnaast kan de medewerker op individueel niveau inzicht krijgen in het eigen stressniveau waardoor hij/zij zelf signalen van stress eerder kan herkennen en de oorzaak van stress kan aanpakken.

0
Aangesloten zorginstellingen
0 %
minder fixaties

STRESS METEN MET 

Sensoren

De HUME meet biofeedback met sensoren. De HUME werkt met een borstband, patch en/of een sok met sensoren. De borstband en patch meten hartslag en beweging, de sok meet huidgeleiding en beweging. Deze meetgegevens worden met behulp van de HUME software vertaalt naar een indicatie van stress.

HUME DASHBOARD

Volg live het stressniveau

Volg live het stressniveau van de cliënt en ontvang een waarschuwing als stress oploopt. Je kan dan vroegtijdig reageren op stress en een interventie doen, daarmee voorkom je escalaties. Ook is het mogelijk om het stressniveau tot 1 uur terug te kijken. Hiermee krijg je een beter beeld van de gemoedstoestand van de cliënt en kan je de activiteit of bejegening hierop aanpassen. 

Onderzoek interventies

MET BEHULP VAN DIAGNOSTIEK EN DATA ANALYSE 

Met voldoende data kan je ook relaties tussen gedrag en stress gaan onderzoeken. Daarmee kan je de oorzaak van onbegrepen gedrag of stress beter duiden en het effect van interventies toetsen. Het team kan met de HUME uitkomsten de oorzaak van stress wegnemen. Ook kan je deze diagnose gebruiken om aan je eigen weerbaarheid te werken. 

Ervaringen

Er zijn al tientallen organisaties die de HUME dagelijks gebruiken. Lees hieronder hun ervaringen. 

Gerard Cialdella Regiomanager Prinsenstichting

“Als je onbegrepen gedrag begrijpt, weet je beter wat je moet doen. We zetten de HUME in bij cliënten waar we de meeste impact verkrijgen en het grootste verschil in kwaliteit van leven kan maken.”

Esther van Waes Persoonlijk Begeleider Severinus

“Dankzij de HUME kwamen we erachter dat we onze cliënte ’s ochtends meer tijd moeten geven en dat we niet moeten haasten. Gezellig praten, vertellen wat we gaan doen en haar aankijken werkt veel beter. Als we laten merken dat we haar zien en horen, daalt haar stressniveau direct.”

Koen Rosbender Gedragswetenschapper 's Heeren Loo

“Dankzij de HUME kunnen we meten of spanningsopbouw voor een escalatie aanwezig is en op tijd een interventie doen. Daarmee kan de HUME een revolutionaire verandering teweegbrengen en bijdragen aan de ontwikkeling van de behandellijn.”

Inge Meijerman Projectleider Innovatie Philadelphia

“In geval van stress is het voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag moeilijk om te communiceren met zorgverleners. Begrijpen en begrepen worden wordt op zo’n moment nóg belangrijker. Met de HUME hopen we dit gedrag beter te kunnen begrijpen.”

Anoniem Orthopedagoog Severinus

“De HUME is als het ware een ‘stem’ voor de bewoner die ons moeilijk kan vertellen of iets fijn of niet fijn is. Met de HUME zijn we erachter gekomen dat een bewoner al spanning opbouwt voordat we deze met ons ‘zorgverlenersoog’ konden zien."

  Interesse?

  Vul onderstaand formulier in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave. Voor eventueel aanvullende vragen zullen wij telefonisch contact opnemen. Binnen 3 werkdagen mag je een reactie met voorstel van ons verwachten.

  +31 402 094 110
  info@mentechinnovation.eu
  Boschdijk 766, 5624 CL
  Eindhoven, Nederland

  Copyright © 2022 | Mentech Innovation