Delegatie Tweede Kamer op bedrijfsbezoek bij Mentech

9 december 2020
Evert-Jan-Slootweg-CDA.jpeg

Vrijdag 4 december kwamen Evert Jan Slootweg, CDA Tweede Kamer lid, en Christo Weijs, CDA gemeenteraadslid van Eindhoven, op bedrijfsbezoek bij Mentech in Eindhoven. Aanleiding voor dit bezoek was de vraag van Evert Jan: welke knelpunten ervaren bedrijven die zorginnovaties voor de langdurige zorg ontwikkelen?

Evert Jan is als Tweede Kamer lid en tevens lid van de vaste commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport zeer geïnteresseerd in innovaties in de zorg. We zien al jaren dat de vraag naar kwaliteit van zorg in Nederland alsmaar groter wordt en het vermogen om deze zorg te leveren gelijk blijft. Ondersteunende technologie speelt in onze ogen een essentiële rol om deze extra vraag naar kwaliteit van zorg te beantwoorden. Evert Jan: ‘Ik denk dat zo’n uitvinding als die van Mentech ons gaat helpen om in de toekomst de zorgvraag veel beter te kunnen beantwoorden. Hierdoor kunnen zorgverleners veel beter werken en mensen een veel hogere kwaliteit van leven hebben. Het was ontzettend leuk om te zien wat je met techniek kan doen, om mensen gelukkiger en ieder geval begrepen te laten voelen.’

Nogmaals Dank, Evert Jan en Christo, voor het bezoek. Wij hebben jullie interesse in de HUME en de open discussie zeer gewaardeerd. Hopelijk tot ziens!