Eerste ervaringen Feelix app

14 oktober 2020
Bejaard351-1200x625.png

In de afgelopen maanden heeft Mentech/EMOOD in samenwerking met Severinus een geluksapp voor mensen met een beperking of dementie ontwikkeld. De eerste versie van de app is vanaf nu voor iedereen te gebruiken en daarom presenteren wij dan ook vol trots de Feelix app!

 

De Feelix app is ontwikkeld om het sociale netwerk rondom een cliënt actief te laten bijdragen aan zijn/haar geluksdoelen. Netwerkdeelnemers plannen via de app geluksactiviteiten met de client en scoren na afloop de waardering. Deze scores geven samen met geluksvragen inzicht in het emotionele welbevinden van de cliënt. De geluksdoelen zijn van het individuele zorgplan afgeleid waarmee de Feelix app ondersteunend is aan het zorgproces.

 

De afgelopen maanden heeft een aantal personen ervaren hoe de Feelix app werkt, zo ook Adriëtte van der Wijst, betrokken familielid van een cliënt van ZorgWiel. Zij vertelt:

. “Sinds bij mijn broer het proces van dementie op gang is gekomen, merkten we dat de activiteiten waar hij daarvóór altijd zo van kon genieten nu niet meer goed bij hem aansluiten. Voor alle betrokkenen van hem, reden om op zoek te gaan naar waar hij nu wel blij van wordt, waar hij wel van kan genieten. De Feelix app is hierbij een mooi hulpmiddel om met elkaar in beeld te krijgen waar mijn broer blij van wordt!”

 

Ook John Meijer, betrokken familielid van een client en voorzitter van de cliëntenraad van Amerpoort, is dagelijks bezig met het geluk van zijn zus:

“Ik probeer altijd een oplossing te vinden voor mijn zus en al haar medebewoners, die al hun hele leven niet in staat zijn aan te kunnen geven waar zij gelukkig van worden. Met de Feelix app brengen we het netwerk in kaart zodat iedereen in het netwerk weet waar zij en haar medebewoners gelukkig van worden, communicatie is hierin erg belangrijk.”

 

De Feelix app geeft het sociale netwerk een goed zicht op de dagelijkse activiteiten van de cliënt en hoe zij/hij deze activiteiten waardeert. Dat is ook voor Ilona Senders, beleidsadviseur van Severinus, een reden om de Feelix app te implementeren in het zorgproces.

“Ik vind het belangrijk dat mensen met een beperking op hun manier mee kunnen doen in de samenleving, zichzelf kunnen zijn, eigen keuzes kunnen maken en daardoor geluk ervaren. De Feelix app helpt ons om samen waarneembaar gedrag te duiden en daardoor zicht te krijgen op dat wat iemand lekker, leuk, belangrijk vindt, of juist niet.”

 

Heb jij ook interesse gekregen om de Feelix app te gaan gebruiken?

 

[maxbutton id=”4″]