Mentech ontwikkelt elektrode patch met Europese partners

8 oktober 2021
HUME_3-1200x942.jpg

Mentech is van start gegaan met het Europese ‘Smartees’ project. In samenwerking met Quad, Imec en BluMorpho creëren we een sterk ecosysteem om een nieuwe patch te ontwikkelen en de productie van de HUME patches en wearables op te schalen. Deze patch kan geplaatst worden op de voet of borst en meet de huidgeleiding op een effectieve en niet-ingrijpende wijze ten behoeve van stressherkenning. De patch is niet zichtbaar en nauwelijks voelbaar in tegenstelling tot andere wearables. De verwachting is daarom ook dat de patch goed geaccepteerd wordt door onze primaire doelgroep: mensen met een verstandelijke beperking of dementie. Het voordeel van de patch is dat deze goed op zijn plek blijft zitten, waardoor deze nauwkeurig fysiologie meet.

De patch werkt in additie tot de HUME en maakt het stressmetingsproces makkelijker. De HUME stelt fysiologische waardes vast en interpreteert hiermee het stressniveau van een cliënt, zodat stressopbouw bij een cliënt vroegtijdig kan worden gesignaleerd. Dit resulteert in minder intensieve verzorgingstrajecten voor cliënt en verzorger.

Het project bestaat niet alleen uit het ontwikkelen van de patch, maar ook de business case rondom de patch staat centraal. In welke andere markten kan de patch worden toegepast? Welke alternatieve markt is het meest veelbelovend? En moeten we rekening houden met extra specificaties om ook deze nieuwe markt te faciliteren?

 

“In samenwerking met QUAD en imec ontwikkelen we een sterk ecosysteem voor grootschalige productie van HUME patches en wearables. Daarnaast ondersteunt BlueMorpho in het ontwikkelen van nieuwe marktkansen voor de HUME.” – Erwin Meinders

 

Onze partners

Door een nauwe samenwerking met onze partners zijn wij in staat het Smartees project te lanceren. Wij zijn erg dankbaar voor de bijdrage die onze partners aan ons leveren.

[maxbutton id=”2″ url=”https://mentechinnovation.eu/contacteer-ons/” text=”Neem contact met ons op!” ]