Nieuwe samenwerking met Koraal gezondheidszorg!

13 november 2020
HUME-showcase-1200x712.jpg

Wij zijn enorm trots om te vermelden dat wij een nieuwe partner mogen verwelkomen in ons HUME pilot project: Koraal gezondheidszorg. Koraal is er voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Zij bieden zorg, ondersteuning, onderwijs en arbeid.

Ook bij Koraal speelt er regelmatig complex gedrag bij cliënten. Daarom wordt vanaf begin volgend jaar de HUME, met instemming van ouders en verwanten, op diverse locaties van Koraal ingezet. De HUME maakt het mogelijk om complex gedrag van cliënten beter te begrijpen. Door middel van de HUME wordt onderzocht of spanning en stress belangrijke oorzaken zijn van complex gedrag. We gaan met behulp van sensoren de spanningsopbouw bij een aantal van de cliënten meten. Op basis van die metingen kan er voor iedere cliënt een patroonherkenning worden ontwikkeld. In de nabije toekomst krijgt de begeleider een seintje van het systeem als de spanning bij een cliënt te hoog oploopt. Daardoor kunnen we escalaties tijdig voorkomen. Fijn voor de cliënt én fijn voor de begeleider!

Wij zijn erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan!

Ben jij ook geïnteresseerd om deel te nemen aan de pilotstudie van Mentech Innovation? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en we vertellen graag wat Mentech Innovation voor jouw zorginstelling kan betekenen!

T   +31 6 28093518
E.  info@mentechinnovation.eu
W. www.mentechinnovation.eu