Nieuwe samenwerking met Philadelphia!

16 februari 2021
Logo_Philadelphia.png

“We vinden het belangrijk cliënten beter te leren begrijpen”, vertelt Inge Meijerman, projectleider Innovatie & Projecten bij Philadelphia Zorg. Dat is de reden dat we hen als nieuwe partner verwelkomen in ons HUME-pilotproject. Philadelphia ondersteunt door heel Nederland mensen met een beperking. Zij wonen bij Philadelphia, krijgen intensieve zorg of ambulante begeleiding. “Met al die mensen kijken wij graag naar mogelijkheden en kansen om hun leven zo gewoon en zelfstandig mogelijk te leven.”

 

Stress maakt communicatie moeilijk
“Communicatie speelt daar een belangrijke rol in en zorgverleners binnen Philadelphia besteden dan ook veel aandacht aan communicatie met bewoners. Toch is het voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) soms moeilijk om te communiceren met zorgverleners. Zeker wanneer hij of zij stress ervaart. Begrijpen en begrepen worden wordt op zo’n moment nóg belangrijker.”

 

Sok die stress meet

Door met de HUME aan de slag te gaan, kunnen zorgverleners bij Philadelphia complex gedrag van cliënten beter leren begrijpen én spanning en stress eerder herkennen. Als een van de eerste zorginstellingen gaat Philadelphia meten met de Senti Sok. Een sok met sensoren die huidgeleiding meet, dit is een van de indicatoren voor stress.

We starten het traject met een personalisatiefase waarbij de zorgverlener de HUME helpt om de cliënten beter te leren kennen. Dit houdt in dat de zorgverlener de eerste twee weken ieder stressmoment van de cliënt aangeeft in de HUME app. Op deze manier wordt er een patroonherkenning ontwikkelt voor de cliënt. Na deze twee weken is de HUME voldoende gepersonaliseerd om met de Early Warning functie van start te gaan, hierbij krijgt de begeleider een seintje van de HUME zodra de spanning bij de cliënt te hoog oploopt.

Inge: “We zijn blij dat we met Mentech op weg mogen!” En wij danken Philadelphia in het vertrouwen en we kijken vol enthousiasme uit naar deze samenwerking!