Succesvolle release van de HUME v2.0

12 februari 2021
Picture1-1200x777.png

De afgelopen maanden zijn we enorm druk bezig geweest om de HUME klaar te stomen voor zelfstandig gebruik door zorgverleners. De eerste zorginstellingen gaan namelijk over twee weken starten met de metingen met de HUME v2.0! Maar wat houdt de geüpdatete versie van de HUME nu in? Lees dan snel verder in dit nieuwsbericht.  

 

HUME V2.0 

Er zijn twee sensoren waarmee gemeten wordt met de HUME v2.0. Anders dan voorheen wordt ervan af nu gemeten met de SentiSock. Dit is een sok met sensoren die wij intern hebben ontwikkeld en geproduceerd. Op dit moment is de sok in staat om de huidgeleiding van de drager te meten. De tweede sensor, de borstband, meet de hartslag en beweging van de cliënt.  

De sensoren kunnen vanaf nu gekoppeld worden aan de HUB. Dit is belangrijk zodat gegevens van de sensoren worden verzonden naar de cloud. De HUB is een app op een telefoon die de zorgverlener stap voor stap meeneemt in het proces hoe je de sensoren bij de cliënt omdoet en hoe je deze koppelt aan de app.  

Zodra de gegevens van de sensoren zijn verzonden naar de cloud worden deze gegevens door middel van gedragsmodellen verwerkt en omgezet in stress gerelateerde informatie. Zowel het statische als dynamische model zijn in de HUME v2.0 zeer nauwkeurig. Dit betekent dat we stress kunnen onderscheiden van beweging.  

Ook is het nu mogelijk om het model te personaliseren per persoon. Op die manier wordt de hulpverlener gevraagd om input te geven aan de HUME op momenten dat een cliënt stress ervaart. Op die manier leert de HUME de cliënt erg goed kennen en kan het nóg beter stress herkennen en voorspellen. 

De informatie uit de gedragsmodellen wordt doorgestuurd naar de dashboard app die de zorgverlener kan bedienen. In deze app kan de zorgverlener zelf aangeven welke cliënten zij wil toevoegen. Op deze manier kan de zorgverlener goed in de gaten houden hoe het gaat met het stressniveau van de cliënten! 

 

Functies 

De HUME v2.0 is nu in staat om de zorgverlener te ondersteunen op een drietal vakgebieden:  

  • Early Warning functie  

Vroegtijdige interventie bij een escalatie kan de consequenties van de escalatie zoals bijvoorbeeld automutilatie beperken 

  •  Diagnostiek  

Onderzoek naar oorzaak van escalaties of bijzonder gedrag 

  •  Effectmeting  

Meten van het effect van een interventie in benadering, aanbod van activiteit, verandering in medicatie etc. 

 

Ben jij benieuwd hoe de HUME jou kan helpen? Neem dan contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden!