Wat is het effect van de Feelix app?

15 januari 2021
Feelix_logoyellow-n-circle.png

Draagt de Feelix app bij aan het meten van de kwaliteit van bestaan en het verbeteren van de kwaliteit van leven? Dat is de hoofdvraag van het onderzoek van student Kyaro Geeven. Door middel van een effectstudie bij verschillende netwerken binnen Severinus onderzoekt hij het antwoord op deze vraag.

Kyaro start zijn onderzoek door samen met de wettelijke vertegenwoordigers van de EV(M)B-cliënten het netwerk rondom de cliënt helder in kaart te brengen. Het netwerk bestaat uit alle betrokkenen rondom de cliënt, dit kan zijn; familie, verwanten, medewerkers zorginstelling, vrijwilligers etc.

Vervolgens wordt het gehele netwerk aan de Feelix app toegevoegd zodat ze allemaal toegang hebben. In de app worden 9 geluksvragen die betrekking hebben op de kwaliteit van bestaan van de cliënt toegevoegd. Aan de hand van de antwoorden op deze geluksvragen worden er doelen opgesteld die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor de client.

Nu is het aan het hele netwerk om zoveel mogelijk activiteiten te ondernemen met de cliënten, die bijdragen aan de doelen en uiteindelijk aan de kwaliteit van bestaan voor de cliënt! Zodra de netwerken de app voor een langere tijd hebben gebruikt kan het effect worden gemeten. De geluksvragen worden nogmaals beantwoord en zo wordt beoordeeld of de app bijdraagt aan het meten van de kwaliteit van bestaan en de verbetering van de kwaliteit van leven.

Zodra de resultaten beschikbaar zijn, zullen we die natuurlijk ook delen!