Ons verhaal

WAARIN WE GELOVEN

Mentech Innovation is door Erwin Meinders opgericht om kwetsbare mensen met onbegrepen gedrag een stem te geven. Als vrijwilliger bij Severinus, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft hij ervaren dat mensen met een complexe zorgvraag vaak onvoldoende in staat zijn hun emoties te uiten.

‘Zijn buddy Patrick, een man met een ernstige verstandelijke beperking, kan niet praten. Op een dag veroorzaakten zijn wringende schoenen pijn en ongemak, maar dit werd pas duidelijk toen na veel stress zijn schoenen werden uitgedaan. Dit inspireerde Erwin om een ​​slim sensorsysteem te ontwikkelen waarmee spanning en emoties kunnen worden herkend.’

Patrick is geen uitzondering. Veel mensen met een verstandelijke beperking of dementie zijn vaak onvoldoende in staat hun emoties of gevoelens uit te drukken.

WAT WE DOEN

Mentech Innovation ontwikkelt de HUME, een systeem om real-time spanning en emoties te meten, uiteindelijk om de kwaliteit van bestaan en het geluk van kwetsbare mensen te vergroten.

De HUME bestaat uit wearables met ingebouwde elektronica en sensoren om fysiologische gegevens te meten (zoals hartslag, huidgeleiding, huidtemperatuur en activiteit), en een data-analyseplatform om deze metingen via slimme algoritmen en patroonherkenning in stressniveaus en andere emoties te vertalen.

De eerste versie van de HUME® is ontworpen voor het herkennen van spanning en spanningsopbouw in mensen met onbegrepen gedrag.

WIE WE ZIJN

Ons jong en gedreven team bestaat uit 25 datawetenschappers, softwareontwikkelaars, gedragsexperts en gezondheidszorgtechnologen. We geloven in de kracht van co-creatie en samenwerking. We werken intensief samen met onze kennispartners, waaronder academische werkplaatsen en universiteiten, en met onze zorgpartners.

De binnen de zorginstellingen aanwezige gedragskennis zetten we om de HUME te ontwikkelen en te valideren.

HET TEAM

Erwin Meinders

CEO
Reon Smits

Reon Smits

CTO
Bart Monhemius

Bart Monhemius

Lead Software Engineer
Fransje van Oost

Fransje van Oost

Biomedical Scientist
Can Bikcora

Can Bikcora

Data Scientist

Janine van den Heuvel

Healthcare Technologist
Anne Bonewald

Anne Bonewald

Healthcare Technologist

Denise Klep

Data Scientist
Stef van der Wel

Stef van der Wel

Software Developer

Lars van Alem

Healthcare Technologist

Denisa Apostol

Software Developer


Onze HUME partnersOnze ontwikkel partnersOnze investeerdersSteun ons!

Door lid van onze community te worden steunt u onze missie om de kwaliteit van bestaan en het geluk van kwetsbare mensen met een verstandelijke beperking of dementie te vergroten.


SUPPORT

Copyright © 2019-2020, Mentech Innovation