HUME biedt inzicht in spanningsopbouw en voorkomt escalaties bij Philadelphia

10 april 2023
Philadelphia.jpg

De HUME biedt zorgprofessionals bij Philadelphia inzicht in de spanningsopbouw bij bewoners. Dit helpt het personeel om het gedrag van bewoners beter te begrijpen en escalaties te voorkomen.

 

Bij zorginstelling Philadelphia zocht begeleider Eline samen met haar collega’s naar een oplossing voor een bewoner die soms onverwacht bijtgedrag vertoonde. Hun manager stelde voor om de HUME-technologie te gebruiken. Deze technologie maakt gebruik van een slimme sok en een app om inzicht te krijgen in de spanningsopbouw bij bewoners, zodat hun gedrag beter begrepen kan worden en eventuele escalaties voorkomen kunnen worden.

 

Na een pilot met de HUME zijn Eline en haar collega’s in staat om eerder te signaleren wanneer de bewoner gespannen is en hier beter op in te spelen. Zo ontdekten ze dat het bladeren in een tijdschrift voor deze bewoner een effectieve manier is om stress te verminderen tijdens de busrit naar en van de dagbesteding. Eline vertelt enthousiast: “We zien in de app dat ze veel minder gespannen is. Ook op de dagbesteding geven ze aan dat ze anders binnenkomt.”

 

De HUME-technologie heeft niet alleen een positief effect op de bewoner, maar draagt ook bij aan het welzijn van de begeleiders en andere betrokkenen. Door inzicht te krijgen in de spanningsopbouw van bewoners, kunnen begeleiders beter anticiperen op situaties en escalaties voorkomen.

 

Lees hier het hele verhaal