Klaar om stress te verlagen binnen jouw organisatie?

Start dan direct met de HUME!

Dankzij de HUME verminderen we dagelijks het aantal stressmomenten van meer dan 50 cliënten. Voor een vast maandbedrag met een periode van minimaal 6 maanden kan jouw organisatie al starten met de HUME.

Vraag een prijsopgave aan en beschrijf daarin jouw specifieke wensen. Wij nemen dan contact met je op zodat jouw organisatie zo snel mogelijk de HUME kan implementeren.  

Stress meten bij cliënten

Mensen met dementie of een verstandelijke beperking vertonen soms gedrag dat je als zorgverlener lastig kan verklaren. In veel gevallen wordt dit gedrag veroorzaakt door stress. En stress is meetbaar. Zou het niet fijn zijn om dit gedrag voor te zijn door vroegtijdige interventies? Start direct met de HUME en ontdek welke mogelijkheden en kansen het binnen jouw organisatie kan bieden.

De HUME bestaat uit:

Samen met de begeleider wordt gekeken welke sensor (borstband, patch en/of een sok met sensoren) het beste door de cliënt wordt geaccepteerd. De borstband en de patch meten hartslag en beweging en de sok meet de huidgeleiding en beweging. Deze meetgegevens vertaalt de HUME naar een indicatie van stress.

Volg het stressniveau van de cliënt en ontvang een waarschuwing als stress oploopt. Je kan dan vroegtijdig reageren op stress en een interventie doen, daarmee beïnvloed je gedrag. Ook is het mogelijk om het stressniveau tot 1 uur terug te kijken en dit mee te laten wegen in het dagritme. 

Wanneer er voldoende is gemeten op specifieke momenten kunnen we het gedrag van een cliënt en het stressniveau gaan vergelijken. We kunnen daarmee de oorzaak van bijzonder gedrag beter duiden en het effect van interventies toetsen. Het team kan met de HUME uitkomsten de oorzaak van stress verminderen. 

De HUME wordt ingezet als er een specifieke zorgvraag ligt. Samen met onze implementatie consultants die ervaring hebben in de zorg kijken we naar de zorgvraag en cliënt. We kiezen de sensoren, bepalen het meetbeeld en de momenten waarop gemeten moet worden. We ondersteunen de medewerkers die de HUME gaan gebruiken met trainingen en dragen verantwoordelijkheid voor kwaliteit en kwantiteit van de metingen. Voldoende kwalitatieve metingen zijn belangrijk om de HUME modellen te laten functioneren. Met de gegenereerde stress informatie beantwoorden we de zorgvraag. Wij helpen ook om een plan van aanpak op te stellen met het zorgteam.

vanaf €950 per maand 

0
Aangesloten zorginstellingen
0 %
minder fixaties

Stress meten bij jezelf

Bij beroepen waar het stressniveau erg hoog ligt, is onze technologie een handig feedbackmiddel. Hierdoor leer je om zelfbewustzijn te vergroten. Je krijgt inzicht in de frequentie en duur van stressmomenten. Met deze informatie kan je stress bespreekbaar te maken en/of verminderen. Dit draagt bij aan duurzame inzetbaarheid en kan professionals helpen om zowel in werk als privé in balans te blijven.

vanaf €150 per maand

De HUME bestaat uit:

Om stress te meten bij jezelf gebruik je een borstband die hartslag en beweging meet. Deze meetgegevens vertaalt de HUME naar een indicatie van stress.

Volg gedurende de dag je eigen stressniveau en ontvang een waarschuwing als stress oploopt. Je kan dan vroegtijdig uit een stressvolle situatie stappen of nadien een stap ondernemen waardoor je weer tot rust komt. Ook is het mogelijk om het stressniveau tot 1 uur terug te kijken en dit mee te laten wegen in je agenda.

Wanneer er voldoende is gemeten op specifieke momenten kun je terugkijken en bijvoorbeeld een patroon ontdekken in je stressniveau. Hiermee vergroot je de kans om de oorzaak van stress te achterhalen en daarmee te verminderen. 

Ervaringen

Er zijn al tientallen organisaties die de HUME dagelijks gebruiken. Lees hieronder hun ervaringen. 

Gerard Cialdella Regiomanager Prinsenstichting

“Als je onbegrepen gedrag begrijpt, weet je beter wat je moet doen. We zetten de HUME in bij cliënten waar we de meeste impact verkrijgen en het grootste verschil in kwaliteit van leven kan maken.”

Esther van Waes Persoonlijk Begeleider Severinus

“Dankzij de HUME kwamen we erachter dat we onze cliënte ’s ochtends meer tijd moeten geven en dat we niet moeten haasten. Gezellig praten, vertellen wat we gaan doen en haar aankijken werkt veel beter. Als we laten merken dat we haar zien en horen, daalt haar stressniveau direct.”

Koen Rosbender Gedragswetenschapper 's Heeren Loo

“Dankzij de HUME kunnen we meten of spanningsopbouw voor een escalatie aanwezig is en op tijd een interventie doen. Daarmee kan de HUME een revolutionaire verandering teweegbrengen en bijdragen aan de ontwikkeling van de behandellijn.”

Inge Meijerman Projectleider Innovatie Philadelphia

“In geval van stress is het voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag moeilijk om te communiceren met zorgverleners. Begrijpen en begrepen worden wordt op zo’n moment nóg belangrijker. Met de HUME hopen we dit gedrag beter te kunnen begrijpen.”

Anoniem Orthopedagoog Severinus

“De HUME is als het ware een ‘stem’ voor de bewoner die ons moeilijk kan vertellen of iets fijn of niet fijn is. Met de HUME zijn we erachter gekomen dat een bewoner al spanning opbouwt voordat we deze met ons ‘zorgverlenersoog’ konden zien."

  Interesse?

  Vul onderstaand formulier in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave. Voor eventueel aanvullende vragen zullen wij telefonisch contact opnemen. Binnen 3 werkdagen mag je een reactie met voorstel van ons verwachten.

  +31 402 094 110
  info@mentechinnovation.eu
  Boschdijk 766, 5624 CL
  Eindhoven, Nederland

  Copyright © 2022 | Mentech Innovation