Samenwerking met Special Olympics Nederland

15 november 2019
DSC06019-1200x675.jpg

In samenwerking met Special Olympics Nederland ontwikkeld Mentech een app voor sporters met een verstandelijke beperking.  De app stimuleert sporters dagelijks aan hun conditie en gezondheid te werken waarmee ze zowel op het sportveld als in het dagelijks leven fitter en gezonder zijn.

De zorg voor mijn kind heeft plaatsgemaakt voor trots op mijn kind!” aldus een ouder van een Special Olympics sporter. Special Olympics, dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, geeft haar sporters een podium om te stralen. Iedereen moet kunnen sporten op zijn of haar eigen niveau. Plezier staat altijd voorop. Sport stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking, vergroot hun zelfvertrouwen en eigenwaarde, houdt mensen fit en gezond, en draagt bij aan een positieve beeldvorming.

Om de dromen van sporters te helpen realiseren, ontwikkelt Special Olympics Nederland de Scoor je PR! app. De app wordt in februari 2020 gelanceerd zodat sporters tijdens de Nationale Spelen 2020 begin juni in Den Haag een Persoonlijk Record kunnen scoren! De app is een hulpmiddel bij het uitvoeren van een trainingsprogramma om gezond en in topconditie te blijven. Als je fit bent, scoor je beter. De app stimuleert sporters dagelijks aan hun conditie en gezondheid te werken waarmee ze zowel op het sportveld als in het dagelijks leven fitter en gezonder zijn.

De app wordt momenteel in samenwerking met Mentech ontwikkeld. Mentech is een bedrijf gespecialiseerd in ondersteunende technologie en apps voor mensen met een verstandelijke beperking. Een van de producten is de HUME, een emotieherkenningssysteem, dat momenteel in een landelijke pilotstudie met verschillende zorginstellingen wordt gevalideerd.

Zie ook: https://specialolympics.nl/2019/scoor-je-pr/