Mentech werkt samen met DoiT en AWS voor verbeterde cloud efficiëntie

25 mei 2023
mentech-banner-final-2048x1151-1-1200x674.png

Bij Mentech zetten we ons in om kwetsbare individuen te ondersteunen. Ons vlaggenschipproduct, HUME, maakt gebruik van biofeedbacksensoren en AI-modellen om stress in realtime te meten en te visualiseren. Dit biedt zorgverleners waardevolle inzichten in het emotionele welzijn van patiënten.

 

Oorspronkelijk ontwikkeld in een AWS cloudomgeving, zochten we naar manieren om de stabiliteit en efficiëntie van HUME te verbeteren naarmate ons gebruikersbestand groeide. Dankzij de expertise van DoiT hebben we de overstap gemaakt van een monolithische database naar een combinatie van AWS-diensten, wat resulteerde in een kostenreductie van 60%. Bovendien verbeterde onze systeembetrouwbaarheid met minstens 30% na het aanpakken van problemen met back pressure.

 

De uitgebreide AWS Well-Architected Framework Review van DoiT hielp ons verder om gebieden voor verbetering te identificeren. Door de aanbevolen wijzigingen te implementeren, hebben we onze cloudinfrastructuur versterkt, wat zorgt voor schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Als gevolg hiervan daalden onze cloudkosten met 10% en werd de oplostijd voor problemen gehalveerd.

 

Sinds onze samenwerking met DoiT en AWS is het gebruikersbestand van HUME vervijfvoudigd. Het verbeterde systeem kan nu nog meer gebruikers aan en garandeert een constante betrouwbaarheid.

 

Wij waarderen de samenwerking met DoiT enorm. “Met hun kennis en expertise op het gebied van AWS en andere technologieën is DoiT een essentiële partner voor ons geweest,” aldus Reon Smits, mede-oprichter en CTO van Mentech.

 

Voor een gedetailleerd verslag van onze reis met DoiT en AWS, lees het volledige artikel op de website van DoiT.